Рукола

 
Последни от Зеленчуци
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • 7 вкусни храни, с които със сигурност ще топите мазнини
  • 5 практични съвета за здравословно и безопасно готвене
  • С вкус към живота
  • Руколата е позната  още от времето на Римската империя. Използвана е от древните римляни не само като храна, но и като тонизиращо средство усилващо половото влечение.
    Руколата е  едногодишно растение и се родее с горчицата – има натрапчив орехово-горчив вкус и силен аромат. Сочните  зелени листенца се използват като  съставна част на редица салати и дресинги.  Идеална гарнитура е към рибни ястия. Комбинира се с други листни зеленчуци, чери домати, плодове, всякакъв вид сирена и ядки.
    Тази скромна на вид салата  е в първата десетка на зелените листни зеленчуци, съдържащи най-много витамин А, известен и като витамин на красотата. Той гарантира  здравословен и сияен тен, придава блясък на косата, укрепва ноктите, изглажда бръчиците.
    Руколата съдържа още етерични масла, каротин, витамин C, витамини от Б група и минерални вещества (калций, калий, магнезий, фосфор).  Витамин С повишава устойчивостта на организма  към  вирусни заболявания и преумора.
    Редовната консумация на рукола добре повлиява метаболизма и е мощно средство в борбата срещу затлъстяването.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.