Защо да избираме биохрани?

 
Последни от Здравословно хранене
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • Как да поддържаме МЛАДЕЖКА и красива кожа
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Какво се случва ако имате недостиг на магнезий
  • Здравето ни е ежедневно изложено на рискове, дори и когато се храним разнообразно и балансирано – застрашават ни заболявания в резултат на генномодифицирани организми, инфекциозни протеинови агенти, пилешко месо с диоксини, синтетични хормони и хранителни продукти с радиоактивно замърсяване.

     

    Дори малките количества вредни вещества, които поглъщаме с храната, са напълно достатъчни, за да отключат тежки здравословни проблеми и редица алергии.

    Ако осъзнаем, че тялото и особено мозъкът функционират благодарение на храненето, едва ли ще имаме желание да замърсяваме тази ценна машина с храни, натъпкани с токсични вещества.

     

    В проучване на ИНРА* се посочва, че за една година средностатистическият европеец поглъща близо 1,5 килограма различни токсични добавки, пестициди и други нежелани вещества.

     

    В американско изследване на децата на възраст от 2 до 4 години, които съставляват най-рисковата група заради обема на поетата храна спрямо телесната им маса, се твърди, че в организма на децата с биохранене има шест пъти по-малко остатъци от пестициди, отколкто при децата, хранене с обичайните продукти.

    Пестицидите предизвикват ракови заболявания и други дегенеративни болести, но има и още нещо – изкуствено синтезираните вещества и интензивното земеделие увреждат хранителния състав на земеделските култури.

     

    Това още веднъж потвърждава, че биохраните са не само по-богати на хранителни вещества, но и са много по-вкусни.

     

    * Национален институт за селскостопански изследвания, Франция.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.