За захарта и други демони

 
Последни от Диети
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Супер храни и вкусове за уелнес и дълголетие и моите чудесни 69 рецепти с тях
 • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
 • Какво НЕ знаете за готвенето на пара
 • ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ преди всичко останало са гориво – именно те осигуряват енергията, необходима за живот на клетките и особено на нервните клетки, които имат огромна нужда от нея.

   

  Човешкият мозък е голям консуматор на въглехидрати.

  Когато обаче тяхното количество надвишава нуждите на организма, въглехидратите се трансформират в мазнини, които се натрупват в мастните депа, водейки до затлъстяване и риск от диабет, както и по стените на артериите, предизвиквайки атеросклероза.

   

  Бързото разграждане на въглехидратите повишава кръвната захар и принуждава панкреаса да секретира по-големи количества инсулин.

   

  Той, от своя страна, намалява количеството и в кръвта, появява се усещането, че тя не достига на организма и човек отново се нахвърля върху сладки неща. Така последователно се редуват гликемични пикове и пристъпи на хипогликемия, които изтощават панкреаса.

   

  Рафинираните въглехидрати не само водят до рязко увеличаване на инсулина в кръвта, но са и доказан рисков фактор за поява на диабет, зъбен кариес, увеличават риска от рак на панкреаса, дебелото черво, млечните жлези и яйчниците.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.