Проверете познанията си по хранене или защо не мога да отслабна

 
Последни от Диети
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Супер храни и вкусове за уелнес и дълголетие и моите чудесни 69 рецепти с тях
  • За захарта и други демони
  • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
  • Какво НЕ знаете за готвенето на пара
  • ТЕСТ

    1. Растителните влакнини ( целулозата ) са:

    а. важен източник на протеини;

    б. отпадък, неусвоим от червата;

    в. защитен елемент срещу рак на дебелото черво.

    1. Кой от следните хранителни продукти съдържа най-много протеини за всеки 100 грама?

    а. телешко месо;

    б. соя в сухо състояние;

    в. яйца.

    1. Излишъкът от холестерол в кръвта може да се дължи на хранене:

    а. богато на растителни мазнини;

    б. богато на месо и краве масло;

    в. богато на протеини.

    1. Месото е задължително, за да бъде храненето балансирано и пълноценно:

    а. винаги;

    б. в никакъв случай;

    в. само за децата.

    1. Основната нужда от витамин С може да бъде покрита, ако всеки ден се приемат:

    а. месо и яйца;

    б. половин литър прясно мляко;

    в. 1 портокал.

    1. За да отслабнем трябва да спазваме режим на хранене, включващ много протеини и малко въглехидрати.

    а. вярно

    б. грешно

    в. зависи от метаболизма на всеки човек

    1. Желязото, което се намира в зеленчуците и плодовете:

    а. се абсорбира по-добре от желязото, съдържащо се в месото.

    б. може да бъде достатъчно, за да покрие дневната нужда;

    в. причинява раздразнени черва и непоносимост на стомаха.

    1. Прошутото

    а. е добър източник на полиненаситени мастни киселини;

    б. е едно от месата, които най-лесно се усвояват;

    в. съдържа нитрити и нитрати с възможен канцерогенен ефект, но необходими за неговото съхранение.

    1. Атлетите вегетарианци

    а. се нуждаят от допълнителен животински протеин, за да могат да се състезават;

    б. имат по-голяма издръжливост от тези, които консумират месо;

    в. са способни да развият по-голяма изтласкваща сила.

    1. Остеопорозата ( чупливост на костите )

    а. е по-често срещана сред хората, които не консумират месо;

    б. може да се изостри при повишена употреба на протеини;

    в. се причинява от липса на йод.

    Къде и защо бъркате? Ако искате да получите индивидуална оценка на хранителните си навици, свържете се с нас.


     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.