Суперхрани за кожата и косата

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Вече никой не поставя под съмнение факта, че здравословните хранителни навици са в основата на привлекателния външен вид и здравето на всеки човек. Ако искаме да сме здрави и красиви – ключът е в нас, защото само ние определяме какво ще сложим в устата си.

  Ето някои от храните, с които трябва да се сприятелим ако искаме сияйна кожа и лъскава, здрава коса.

  Зелен боб за младежка кожа
  Освен че е по-ниско калоричен и по-лесно смилаем от зрелия боб, той съдържа и повече витамини. Зеленият боб доставя на тялото всички необходими хранителни елементи, а съдържащите се в него значителни количества витамини С, А, Е и цинк, ни помагат в борбата със свободните радикали и осигуряват на кожата здраве и сияен вид.
  Зеленият боб е добър източник на зеаксантин – важен каротеноид, който подпомага функциите на зрителния апарат. Хапвайки редовно от вкусния зеленчук, ще имаме бляскав поглед и отлично зрение.

  Киви
  Кивито съдържа повече витамин С от портокалите и повече калий от бананите. Ако го заобичаме  ще си осигурим равномерен тен и стегнат, елестичен вид на кожата. Няколко плода на закуска ще ни набавят енергия и осигурят настроение за целия ден.

  Яйца за лъскава грива
  Яйцата са незаменим източник на протеин и желязо – есенциални хранителни вещества за поддържане на здравата и жизнена коса. Докато протеинът се съдържа в белтъка на яйцето, желязото се намира изцяло в жълтъка. Ако не консумираме жълтъка заради калоричността му, ще лишим организма си от важни за здравето витамини А, D и Е, минералите желязо и цинк и незаменимите омега-3 и омега-6 мастни киселини.

  Стриди за супер здрави каса и нокти
  Екзотични и изключително вкусни, тези морски дарове са много богати на цинк, фосфор и магнезий, а те от своя страна се грижат за здравето на ноктите, косата и очите. Макар и не много често, при специални случаи можем да ги поднесем на трапезата. В допълнение, стридите имат славата на ненадминат афродизиак.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.