Витаминозна салата с ябълки и спанак

 
Последни от Здравословно хранене
  • Едно решение за всички състояния на кожата
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • 10 години по-млада
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Уж къс месец, а се точи цяла вечност. И докато чакаме пролетта да внесе кулинарно разнообразие на трапезата, ще се задоволим с целогодишните предложения. Ябълки на салата, защо не?

    Необходими продукти:

    2 ябълки „ Златна превъзходна“, нарязани на големи кубчета
    4 супени лъжици лимонов сок
    1 пакет спанак
    1 малка глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
    2 супени лъжици студено пресован зехтин
    1 супена лъжица ябълков оцет
    1 супена лъжица мед
    хималайска сол и черен пипер
    2/3 чаша натрошено козе или друго бяло сирене
    1/2 чаша натрошени сурови орехи

    Овкусяваме нарязаните ябълки с 2 супени лъжици лимонов сок. Поставяме листата спанак и лука в салатна купа и ги размесваме с останалия лимонов сок, зехтин, оцет, мед, сол и смлян черен пипер. Добавяме парчетата ябълка и внимателно разбъркваме с дресинга. Ако е необходимо, овкусяваме допълнително със сол и черен пипер. Сервираме салатата с натрошено бяло сирене и орехови ядки.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.