Пролетно здравословно хранене

 
Последни от Здравословно хранене
  • Едно решение за всички състояния на кожата
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • 10 години по-млада
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Пролетта е във въздуха и е време да се погрижим за талията и здравето си. Добре известно е, че здравето отвътре и привлекателната външност вървят ръка за ръка.

    Сега е моментът да се разделим с мазните ястия и захарни десерти и да се насладим на някои по-леки ястия и всички най-ранни дарове от природата.

    Този пролетен диетичен план е за всички, които:

    • Искат да се хранят здравословно, разнообразно и обичат пресните плодове и зеленчуци.
    • Не се страхуват да събудят рецепторите си за нови, предизвикателни вкусове.
    • Обичат да готвят и искат да използват различни методи на готвене за максимизиране на пролетните вкусове и аромати.

    Балансираното хранене е в основата на всеки диетичен режим и е гаранция за подобряване на здравето.
    Въз основа на хранителната пирамида, както и препоръките на Американската сърдечна асоциация, 50-65% от калориите, които човек консумира, трябва да са от въглехидрати, 20-25% от белтъчини и около 30% от мазнини.

    Този диетичен план предлага изобилие от свежа и домашно приготвена храна, разделена в няколко основни хранения и леки закуски.

    Със свежи сезонни плодове и зеленчуци, сервирани заедно с вкусни протеини, пролетният диетичен режим осигурява перфектна комбинация от вътрешно прочистване и великолепен вкус.

    И бързо ще забравим за натрупаните през зимата излишни килограми!

    Примерен план за хранене:

    Закуска – извара с плодове, пълнозърнест хляб, банани, ядки, варени яйца или овесена каша.

    По-голяма част от въглехидратите за деня е препоръчително да се приемат преди обяд. Така ще останем сити и бодри по-дълго време.

    Обяд – задушени сезонни зеленчуци, риба на скара, пресни салати, зеленчукови супи, пресни плодове.

    Вечеря – ястия с киноа, боб, риба на скара, яйца, задушени зеленчуци, авокадо, броколи, карфиол, ряпа, цвекло, спанак.

    Междинните хранения са много важни, с цел да се предпазим от неконтролируеми пристъпи на глад. Ядки, пресни плодове и зеленчуци, както и сушени плодове ще свършат чудесна работа. По-честите хранения предпазват от резки промени в нивата на кръвната захар и ускоряват метаболизма.

    Примерното меню е базирано на приблизително 1500 ккал дневен прием. Препоръчва се хранителният режим напълно да се изчисти от готови, бързи и преработени храни, наситени и транс-мазнини, газирани и сладки безалкохолни напитки.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.