Плосък корем се постига в кухнята, не във фитнеса.

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Ако губим безброй часове в кардио упражнения и коремни преси и не постигаме резултати, значи е време да направим промяна в начина на хранене. Тайната на изваяните коремни мускули е нашата диета. Докато не се отървем от лошите хранителни навици, няма да видим плоското коремче, за което така мечтаем.

  Ключов компонент за загуба на телесни мазнини е не само калорийният дефицит, но и доброто хранене. Това означава избягване на преработени храни.
  Колкото по-малко преработени храни приемаме, толкова по-добре за нас. Консервираните храни се обработват. Деликатесните меса също са обработени и пълни с нитрити. Хубаво е да спрем употребата и на двете.

  Когато четем етикетите трябва да обърнем внимание на съставки като минерали и витамини. Ако те се появяват на етикета означава, че продуктът се обработва и не е добър избор. Това важи за 2% и нискомаслено прясно мляко, тъй като и двете имат изкуствено добавени съставки.

  По-добре е да консумираме бадемово, козе или оризово мляко. Соевото мляко също трябва да се избягва, защото соята произвежда естроген, а естрогенът произвежда мазнини!

  Тялото ни може да обработва само 3-6 грама захар наведнъж (максимум 6). Повече от 6 грама се превръщат в мазнини. Простите захари са отрова за тялото.

  Отнема около 3 седмици, за да се очистим от простите захари. За подслаждане ако е необходимо можем да използваме стевия – стествен подсладител с 0 калории или лъжичка мед. Плодовете  сами по себе си са пълни със захар!

  Що се отнася до въглехидратите, е добре да избираме само сложни въглехидрати като кафяв ориз, старомодната овесена каша и сладки картофи. Трябва да се изключат от хранителния режим простите въглехидрати, включително бял ориз, бял хляб, гевреци и макарони.
  Пълнозърнестият хляб, който избираме трябва да съдържа 5 грама фибри или повече за 100 грама.

  Какво да кажем за дните за „похапване“? Някои диети допускат такива дни веднъж седмично, но  е толкова стресиращо тогава да изберем какво точно ни се яде, че е по- добре да се придържаме към здравословния си хранителен режим.  Не е толкова трудно, колкото изглежда, а и ще спрем да мечтаем за петъчното натъпкване с шоколадова торта.

  Ако наистина се храним здравословно, но все още в калориен излишък, коремните мускули няма да се покажат. Искаме ли да отслабнем и изгубим мазнините около кръста, трябва не само да ядем добра храна, но и да търпим калориен дефицит: да приемаме повече калории в дните с тренировки и по-малко в дните, в които почиваме.
  Това не означава, че ако сме супер гладни не можем да изядем допълнителна порция овесена каша или друга здравословна храна. Важното е да приемаме чисти калории, а не от боклуци. След време здравословното хранене се превръща в начин на мислене и резултатите наистина идват – повече мускули и по-малко мазнини.

  Тайната на здравото, стегнато тяло е добрата храна!

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.