Опасен дефицит

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Познавате ли възрастни и деца с лесно чупливи кости, с развалени зъби, прихващащи лесно всеки грип или такива с диабет тип 2, множествена склероза, повишено кръвно налягане, сърдечно–съдови заболявания (атеросклероза), рак, депресии?

   

  Една от причините за тези опасни неразположения може да се окаже критично ниски стойности на витамин D.

   

  Съществуват голям брой научни изследвания, които са установили такава зависимост, но въпреки това, масово хората подценяват рисковете, свързани с дефицита на Витамин D.

   

  Витамин D помага за поддържането на здравословни нива калций в кръвта, като се грижи винаги да има калций за тъканите на организма. Той повишава абсорбцията на калция в тънките черва и намалява отделянето му в урината.

   

  Недостиг на витамин D може да причини повишена деминерализация на костите, както и други здравословни проблеми, свързани със състоянието на сърдечно-съдовата система, диабета и раковите заболявания.

   

  Ако работите в офис или на закрито, рядко се излагате на слънчева светлина и ползвате слънцезащитни продукти, вероятността  да не получавате достатъчно количество от този жизненоважен витамин (хормон) е много голяма.

   

  Затова – направете си изследване на кръвта, следвайте разнообразна хранителна диета и при необходимост приемайте доказано чисти хранителни добавки

   

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.