Отделете време, за да се отпуснете.
Затоплете деня с чаша хубав чай.
Освен пикантен и успокояващ, този чай е и много полезен, което се дължи на противораковите и противовъзпалителни свойства на двата корена.
Те могат да бъдат намерени на прах или пресни, но най-добре е да ги използваме в прясно състояние.
Ето рецептата за този прекрасен чай, който може да опитате веднага.
Съставки:
2 супени лъжици пресен корен от джинджифил, настърган
¼ ч.л. куркума на прах
½ изстискан лимон
1 супена лъжица органичен мед
2-3 чаши филтрирана вода
По желание:
1 пръчка канела
Листа прясна мента
Липов цвят
Щипка лют червен пипер
В малка тенджера завираме водата и добавяме куркума и джинджифил. Намаляваме огъня и оставяме чая да къкри 10-15 минути.
Изключваме и оставяме да кисне още 10 минути. Прецеждаме.
Поднасяме с лимон и мед или друг естествен подсладител.
Ако предпочитаме студена напитка, след изстиване съхраняваме чая в хладилник и добавяме кубчета лед преди сервиране.
За въпроси или консултации, свържете се с нас.