Сок чудо!

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Сокът от моркови често е наричан чудодеен или „сок чудо“ заради  множеството здравословни ползи от него. Той с право се счита за безценен агент за повишаване защитните сили на организма и поддържане на здравето при възрастни и деца.

  Сокът от моркови е по-добър източник на витамин А от всеки друг пресен сок. Той съдържа важни хранителни вещества като калций, фосфор, желязо, натрий, калий и витамин В комплекс.
  Добре снабден с фибри, този апетитен сок е задължителен за всяка диета. Комбинира се с повечето плодови и зеленчукови сокове като добавя богат, дъхав аромат.

  На сока от моркови се приписват лечебни свойства, които повлияват благоприятно изхода на  редица различни заболявания. Витамин А в пресния сок от моркови помага на черния дроб при изчистване токсините от организма. Сокът от моркови се грижи за красотата на кожата и добрия  тен благодарение на значителното количество калий в него. В допълнение калият намалява кръвното налягане и поддържа бъбречната функция.

  Желязото отговаря за разнасянето на кислорода в кръвоносната система до сърцето и мускулите и е от съществено значение за растежа на клетките. При наличие на железен дефицит, човек се чувства  уморен и объркан, а имунната му система не функционира правилно.

  Пресните сокове са отлични източници на ензими. Служещи като катализатори в стотици хиляди химични реакции в тялото ни, ензимите са от решаващо значение за храносмилането и изграждането на съединителна тъкан, както и за създаването на енергия на клетъчно ниво. В действителност, ензимите са от жизненоважно значение за всички метаболитни процеси в организма.

  Пресните сокове от цитрусови плодове са пълни с витамин C, а зелените сокове са отлични източници на витамин Е и  важни минерали като желязо, мед, калий, натрий, йод и магнезий, които лесно се усвояват при храносмилане.

  Водата е изключително необходима за доброто здраве, но повечето хора не консумират достатъчно вода всеки ден. Плодовите и зеленчукови сокове, освен с полезни хранителни вещества, ни снабдяват и с чиста, прясна вода.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.