Моята най-успешна нисковъглехидратна диета

 
Последни от Здравословно хранене
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • Как да поддържаме МЛАДЕЖКА и красива кожа
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Какво се случва ако имате недостиг на магнезий
  • Какви храни трябва да консумираме, зависи от това дали сме здрави, колко често тренираме и какво тегло искаме да постигнем.

     

    Изброените по-долу са само предписания, не и норми.

     

    Ниско въглехидратната диета препоръчва: немазно месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове, ядки, семена, здравословни мазнини, както и някои грудки и зърнени храни без глутен (киноа).

     

    Храни, които да ИЗБЯГВАМЕ:

     

    Рафинирана захар: Безалкохолни напитки, плодови сокове, агаве, бонбони, сладолед и много други.

     

    Глутенови храни: пшеница (спагети, паста), лимец, ечемик и ръж.

     

    Транс мазнини: “хидрогенирани” или “частично хидрогенирани” мазнини.

     

    Изкуствени подсладители: аспартам, захарин, сукралоза, цикламати и ацесулфам калий.

    Можем да използваме стевия.

     

    “Диетични” продукти: много млечни продукти, нишестени храни, бисквити и т.н.

     

    Силно преработени храни: Ако нещо изглежда направено във фабрика, по-добре забравете за него.

     

    Ниско въглехидратната диета включва изобилие от сурови зеленчуци.

    Предложеното седмично меню е с много ниско съдържание на въглехидрати и с относително високо съдържание на полезни мазнини.

    То включва по-малко от 50 грама общо въглехидрати на ден, но ако сте физически активни, можете да удвоите количеството им.

    Ако не се целите в по-малко от 50 грама въглехидрати на ден, спокойно може да добавите всеки ден и порция плодове.

     

    ПОНЕДЕЛНИК

    Закуска: омлет с различни зеленчуци, приготвен със зехтин или друго растително олио.

    Обяд: биологично чисто кисело мляко с боровинки и шепа бадеми.

    Вечеря: пилешко филе, сервирано със зеленчуци и домашно приготвен винегрет.

     

    ВТОРНИК

    Закуска: бъркани яйца с извара, гъби, лук, чушка и т.н.

    Обяд: останалото пилешко месо и зеленчуци от предната вечер.

    Вечеря: сьомга на пара и сотиран спанак.

     

    СРЯДА

    Закуска: пудинг с чия или киноа.

    Обяд: топла салата от скариди/миди със зехтин, копър и лимон.

    Вечеря: печено пуешко месо (без кожата) с две различни цветни салати.

     

    ЧЕТВЪРТЪК

    Закуска: 2 варени яйца със салата домати.

    Обяд: шейк с кокосово мляко, плодове, бадеми и протеин на прах.

    Вечеря: Риба със зеленчуци и салата.

     

    ПЕТЪК

    Закуска: класическо или зелено газпачо, маслини.

    Обяд: микс от зелени салати с пилешки гърди.

    Вечеря: пъстърва във фолио с лимон и свежи подправки.

     

    СЪБОТА

    Закуска: омлет с различни зеленчуци.

    Обяд: био кисело мляко с горски плодове, кокосови стърготини и шепа орехи.

    Вечеря: мазна риба на скара с пресни сезонни зеленчуци.

     

    НЕДЕЛЯ

    Закуска: елда с извара и сушени домати

    Обяд: шейк с кокосово мляко, протеин на прах и плодове.

    Вечеря: добре сварено и овкусено телешко месо, суров или задушен спанак, зеленчуци.

     

     

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.