Как да приготвим императорски ориз

 
Последни от Здравословно хранене
  • Едно решение за всички състояния на кожата
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • 10 години по-млада
  • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Подобно на други непреработени зърнени култури, черният императорски ориз се нуждае от повече време за приготвяне от традиционния бял ориз.  Ако предварително накиснем ориза, ще намалим времето за готвене. Като общо правило, черният ориз трябва да бъде сварен с две чаши вода на всяка една чаша ориз за 30 минути след предварително накисване, или до 60 минути, ако готвим не накиснат ориз.

    Въпреки че зърната изглеждат черни, когато са сурови, те са всъщност в тъмно лилаво-бордо и боядисват почти всичко, до което се докоснат. От една страна това прави императорския ориз идеален за комбиниране с нормален кафяв ориз и всякакви зекленчуци, тъй като им придава прекрасен цвят, но от друга страна оцветява всички съдове за готвене.Както и дрехи. и плотове! Вече сте предупредени!

    Пакетираният ориз трябва да се съхранява в хладилник и да се използва в рамките на три месеца, за да се предотврати разваляне.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.