Императорски ориз

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Черният ориз – почитан в древен Китай, но пренебрегван на Запад – е една от най-полезните „суперхрани“ вярват учените.

  „Забраненият ориз“, както е наричан, е бил привилегия само за членовете на кралското семейство, които вярвали, че удължава живота.  Многобройните здравословни ползи, които познаваме днес сочат, че древните владетели не са били далеч от истината.

  Черният ориз, подобно кафевия ориз, запазва обвивката си, която технологично се премахва, за да се рафинира бял ориз. Това означава, че черните зрънца са пълни с безценни хранителни вещества, включително богати на желязо и фибри.

  Зърнената култура е с ниско съдържание на захар, но пълна с витамин Е и антиоксиданти, които предпазват от болести на сърцето и рак.
  Само една супена лъжица черен ориз  съдържа повече антоцианин, мощен антиоксидант, който забавя стареенето и поддпомага всички жизнени функции, отколкото една супена лъжица червени боровинки, но с по-малко захар и повече здравословни фитонутриенти.

  В действителност, тази черна на цвят храна има по-висока концентрация на антоцианини от всяка друга храна! В допълнение, антоцианинът е разтворим във вода, което означава, че достига до повече места в организма, отколкото други  мастноразтворими антиоксиданти, каквито се съдържат в кафевия ориз.

  Консумацията на императорски ориз ще ни предпази от сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет, високо кръвно налягане и със сигурност е един чудесен начин да удължим продължителността и качеството на живота си.

  Днес този най-специален сорт ориз е достъпен за всяка трапеза и присъства в редица традиционни и екзотични рецепти. А вкусът му е наистина неустоим.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.