Джинджифил

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • В продължение на хиляди години и досега, джинджифил се използва по цял свят като подправка и лекарство.

  Въпреки че често е описван като корен, той в действителност е стъбло, което расте от земята и от което поникват малки коренчета и нови зелени филизи.

  Джинджър като лекарство се използва най-често за облекчаване на болки в корема, гадене и диария, сутрешното гадене и морска болест. Лечебните свойства на джинджифила се дължат на веществото гингерол, което има мощен противовъзпалителен ефект върху тялото. На същата съставка се дължи и лютивия вкус на корена.

  Заради противовъзпалителните си свойства, смята се че джинджифилът може да облекчи болки от различен характер, включително мигрена и болки при артрит.
  Последни проучвания показват, че джинджифилът има способността да унищожава раковите клетки при рак на яйчниците. Той също така драстично забавя развитието на рак на дебелото черво. Добрата новина наистина!

  Джинджифилът има доказан засилващ ефект върху имунната система.
  Джинджифилът е отлично домашно средство срещу грип в студените месеци. Няколко парченца само, затоплят тялото и насърчават потенето, което е полезно за детоксикация на организма при настинки и грип. Бързо намалява симптоми като кашлица и хрема. Само за минути облекчава болките в гърлото и подобрява цялостното състояние на организма.

  Пресният джинджифил има остър, парлив вкус с аромат на лимон. Изсушен и стрит на прах, джинджифилът се използва в кулинарията като подправка. Резенчета пресен джинджифил се използват за приготвяне на чай  или добавка към някои ястия и сосове.
  Чаят от джинджифил участва в редица диети за намаляване на теглото.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.