Добавки или билки за отслабване? Здравословно самоубийство.

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Наивно е да оставяме да ни мамят с диетични таблетки, вълшебства в шишенца или абсорбери на мазнини. Всяко от тези неща, което е ефикасно, не е безопасно, а онези, които са безопасни, не са ефикасни.

  За да се справим с истинския проблем, трябва да направим истински промени.

  Ето малко информация за някои от най-популярните средства за отслабване.

   

  Плодове на акаи: Макар всички дребни горски плодове да се славят с противовъзпалителен ефект и високо съдържание на антиоксиданти, прехвалените плодове на бразилския акаи не предлагат допълнителни ползи, свързани с отслабване.

  Липсват всякакви данни, че продуктите от акаи ще ни помогнат да свалим килограми, да се избавим от шкембето, да прочистим дебелото си черво, да повишим либидото си, да се излекуваме от плешивостта или коя да е от обичайно рекламираните им способности.

  Скъпите плодове на акаи се предлагат под формата на сок, пулпа, прах и капсули и представляват триумф на маркетинга над науката.

  В действителност, компаниите, които предлагат плодове на акаи, се разследват след многобройни оплаквания на потребители.

   

  Гарциния Камбоджа ( хидроксилимонена киселина ): Въпреки интересната теория и някои любопитни изследвания на животни, изследванията проведени върху хора, не са впечатляваши.

   

  Хитозан: Предполага се, че тази форма на хитин, извлечен от обвивкитв на ракообразни, улавя мазнините в червата и често се рекламира като ‘абсорбер на мазнини’.

  Прегледът на наличните данни, обаче, показва, че трябва да изпиваме по 1 бутилка на ден, ако искаме да се стигне до чувствителна абсорбция на мазнини.

  В заключение, количеството на абсорбираните мазнини е микроскопично, а клиничните данни показват, че хитозан не способства за отслабване.

   

  Алкалоиди от ефедра ( ма хуанг ): Този естествен стимулант оказва незначителен ефект върху апетита, затова пък Американската администрация по храни и лекарства е издала предупреждение относно сериозни и потенциално смъртоносни странични ефекти, свързани с употребата на продукти, съдържащи ефедра – в това число инфаркти, инсулти, припадъци, психози, анормана чернодробна функция, сърцебиене, тревожност и болки в стомаха.

  Ефедрата е толкова опасна, че дори много малка доза има вреден за здравето ефект и просто не си струва да рискуваме.

   

  Отслабвай без да рискуваш – довери се на естествената способност на храните да поддържат тялото в оптимална форма.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.