5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета

 
Последни от Детоксикация
  • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
  • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
  • Супер храни и вкусове за уелнес и дълголетие и моите чудесни 69 рецепти с тях
  • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
  • Добавете към вашата храна и се качете на бързата писта към супер здраво и тънко тяло.

     

    ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

    Ябълковият оцет е богат на лимонена и оцетна киселина, калций, калий, магнезий, желязо, биотин, пантотенова киселина, пектин, фолиева киселина, ниацин и витамини В1, В2, В6 и С.

    Суровият органичен мед е добър източник на рибофлавин, пантотенова киселина, никотинова киселина и тиамин.

     

    Комбинирайте тези две естествени съставки, за да помогнете на тялото си в:

    Алкализирането, понижаването на лошия холестерол (LDL), намаляването на кръвното налягане,

    подпомагане на храносмилането, предотвратяване на запек, увеличаване на вътрешната енергия, борба с болки в гърлото, отслабване, премахване на лошия дъх, облекчаване на болката в ставите, намаляване на възпалението и акне, предотвратяване на киселини и рефлукс.

     

    ЦВЕКЛО

    Цвеклото е отдавна познато със своите невероятни лечебни свойства.

    То е добър източник на витамините А, В1, В2, В6 и С, както и на калций, магнезий, мед, фосфор, натрий и желязо.

    Съдържа забележителни количества фолиева киселина, холин, калий, манган и йод.

     

    Освен пълната детоксикация на организма, консумацията на суров сок от цвекло улеснява лечението на анемия, хипертония, акне, диария, стомашна язва, както и заболявания на жлъчния мехур и бъбреците.

    Пресният сок помага за почистването на черния дроб и жлъчката от натрупаните токсини, свързани с прекомерна употреба на алкохол и лошите хранителни навици.

    Този землист на вкус сок е мощен разтворител за неорганичните калциеви отлагания, които причиняват втвърдяване на артериите.

     

    КОРИАНДЪР

    Наличието на антиоксиданти, богати на фитонутриенти, минерали и витамини в кориандъра работят синергично, за да стимулират цялостната имунна система на тялото срещу инфекции.

     

    Кориандърът действа също така като ескорт, придвижващ тежки метали като живак навън от тялото.

    Химичните съединения в подправката се свързват с тежките метали, изземват ги от тъканите и ги изтласкват вън от тялото в процес, известен като хелатология.

     

    MAКA

    Мака е богат източник на витамини, минерали, ензими, аминокиселини (20 различни вида – това означава почти всички!) и антиоксиданти.

    Растението е също щедър източник на протеини, полезен атрибут за вегани и вегетарианците и съдържа много важните микроелементи като желязо, калций, цинк и магнезий.

    Високото съдържание на протеини и важни хранителни вещества свързва консумацията на мака с по-висока енергия, по-ясно мислене, увеличаване на сексуалното желание и множество други здравословни ползи.

     

    МОРИНГА

    Преди още предимствата от консумацията на Моринга да са доказани в научни изследвания, тя се използва широко в практиките на традиционната медицина Аюрведа в продължение на повече от 4000 години!

    Растението Моринга започва да придобива по-голяма популярност като нова „суперхрана“ заради богатия си хранителен профил и силните противовъзпалителни, антиоксидантни и тъканно-защитни свойства наред с много други ползи за здравето.

     

    Най-често използвани са листа на прах от Моринга, въпреки че годни за консумация са и шушулките, корените, корите, цветовете, семената и плодовете.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.