5 супер вредни за кожата храни

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Борбата за хубава и гладка кожа никога не спира. Тъкмо изглежда, че най-накрая сме победили акнето и вече е време да се борим с фините линии и първите бръчки.

  И през цялото време експериментираме с нови и скъпи козметики, които буквално ни заливат от рекламите, за да  намерим идеалния продукт за нашата кожа.

  Всеки дерматолог, обаче ще потвърди, че добрата грижа за кожата тръгва отвътре, от това, което консумираме.

  Храните и напитките на първо място са тези, които се грижат за привлекателния външен вид на лицето. Има храни, които поддържат кожата хидратирана и мека и храни, които предпазват клетките на кожата от стареене.
  Но има и такива, които е по-добре да избягваме, ако държим на младежкия въшен вид.

  Сол

  Консумацията на твърде много сол може да ни кара да задържаме вода, което неминуемо води до подуване на тънката кожа под очите. Този проблем се засилва с възрастта и ако сме загрижени за торбичките под очите, просто трябва да се откажем от пуканките и чипса.

  Мляко

  Най-новите изследвания, включително такова в Италия от 2012, доказват връзка между по-високата консумация на мляко и наличието на акне.
  Въпреки че проучванията в тази област не са без недостатъци, безспорно някои млечни продукти могат да допринесат за проблеми с кожата.
  Изследва се специално връзката между обезмасленото краве мляко и акнето. Това вероятно се дължи на по-високия брой биологично активни хормони в обезмасленото мляко, които не могат да бъдат абсорбирани от заобикалящите ги мазнини. Тези хормони стимулират работата на група жлези, които допълнително карат нашата кожа да произвежда мазни секрети.

  При някои хора с розацея, млечните продукти също могат да предизвикат издайническо зачервяване.

  Храни с висок гликемичен индекс

  Нишестени храни като бял хляб, макаронени изделия и сладкиши, е най-добре да се избягват ако искаме хубава кожа. Едно проучване от 2007 г. установява, че спазването на диета с храни с нисък гликемичен индекс, води до намаляване и напълното излекуване на акне при група млади мъже и жени.

   Захар

  Ако нишестените храни, които се разграждат бързо до захари са проблем, не е изненадващо, че и  захарта може да бъде проблематична за кожата по същия начин. Високата кръвна захар намалява еластичността на кожата като засяга тъкани като колаген и ни прави по-уязвими по отношение на фини линии и бръчки.

  Именно наличието на много захар е причината, шоколадът да бъде забранена за красивата кожа храна. Тъмният, неподсладен шоколад, обаче, в малки количества може да бъде много полезен.

  Алкохол

  Алкохолът е естествен диуретик, което означава, че колкото повече пием, толкова по-дехидратирани оставаме. Той извлича естествената влага от кожата ни и прави фините линии и бръчици да изглеждат по-големи и дълбоки. Той също може да предизвика розацея .

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.