Хималайска сол

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Готварската или „бялата сол“  е реално сол толкова, колкото „бялата захар“ е концентрат от  сок на захарна тръстика. Както бялата готварска сол, така и  бялата захар са лишени от пълния спектър от минерали и други хранителни вещества, които защитават и подобряват вашето здраве.

  По-голяма част от  западния свят  използва като сол натриев хлорид – високо рафинирана, преработена бяла субстанция, която е лишена от хранителни вещества. Бялата сол е толкова лишена от хранителни вещества в действителност, че в началото на 20 век, лекарите забелязали, че хората, които ядат бяла готварска сол започват да страдат от хронични дегенеративни заболявания като гуша. Това е причинено от липсата на йод в солта.

  Недостигът на  йод  е и главната причина за умственото изоставане при хората.

  Йодът е естествен минерал в океана. Намира се в  изобилие в морските дарове и в  морската сол, но  напълно липсва в бялата рафинирана трапезна сол.

  Така че масово започна добавяне на йод в готварската сол, създавайки „йодирана сол.“

  Но защо да ядем сол, която е била изкуствено обогатени с един минерал, когато може да се яде сол, която съдържа естествено осемдесет и четири минерали?

  Хималайската розова кристална сол съдържа 84 минерали и микроелементи, включително и йод!
  Терминът „морска сол“ по същество е безсмислен.
  Много преработващи сол компании  твърдят, че предлагат „морска сол“. Истината е, че почти всичката сол е морска, защото всичката идва  от морето в един или друг момент от историята на Земята.

  Бялата  сол може също да се нарече“морска сол“, въпреки че е изцяло лишена от пълния спектър морски минерали.

  Сигурен начин да разберете дали една сол  съдържа пълен спектър от минерали, е нейният цвят.
  Истински хубавата пълноценна сол не е бяла.  Келтската морска сол, например, (която е много добра сол), има кафяво пясъчен цвят. Хималайската кристална сол има цвят пепел от рози.

  Хималайската розова  сол произхожда от  пакистанската часта на Хималаите. Тя се добива ръчно в солни пещери (древни морски депа). Не се смесва с никаква друга сол. Тя е 100% от пещерите на планинската верига Каракорум.
  Тези солни  депа са на възраст около 250 милиона години, което означава, че те са били отложени дълго преди земята да е  замърсена с тежки метали, пестициди и полихлорирани бифенили (ПХБ). Доколкото  наистина има такова нещо като „органична“сол, това е може би хималайската розова сол. Яденето на тази сол е малко като връщане назад във времето преди индустриализацията на Земята.

  Розовата Хималайска сол е  питателна храна,  която е 100% естествена, непреработена, нерафинирана и незамърсена. Има уникалното свойство да регулира нивото на кръвното налягане( доказано намалява кръвното налягане до 15 мин), подобрява концентрацията, предпазва от редица кожни заболявания,  детоксикира организма като му създава отлични минерални запаси . Използва се за гаргара при възпалено гърло и за промивка на синусите и очите.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.