Истинскa храна за красота

 
Последни от Здравословно хранене
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Върнете часовника: 6 крайно полезни навика за безупречна кожа
 • 10 години по-млада
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Ако сте загрижени за лошия холестерол, приготвяйте скаридите на пара или грил и максимално се възползвайте от техните стимулиращи здравето въздействия.

  Скаридите се състоят почти изцяло от протеин и вода и са бедни на калории.

  Тези морски дарове са супер богати на  витамин В12 и селен. Източник са  на витамин А, витамин Е, витамин В6, желязо, магнезий, натрий,  цинк и мед. Съдържат и малко витамин С.

  Консумацията на скариди участва пряко в борбата с рака. Всеки 100 грама  задушени скариди могат да снабдят  организма с 48% от необходимия дневен прием на селен. Липсата на селен в организма е свързана с честотата на много видове ракови заболявания, включително на простатата. Изследователи от института за хранителни изследвания (IFR) разкриват, че комбинация от сулфорафан и селен прави организма 13 пъти  по-защирен срещу рак. Храни богати на сулфорафан са броколи, зеле и други кръстоцветни зеленчуци.

  Хапвайте редовно скариди за здрава, гъста  коса, и млада кожа.
  Скаридите съдържат астаксантин, каротеноид, на който се дължи розовия им цвят. Тои действа като мощен антиоксидант и предпазват кожата от преждевременно стареене. Също така, омега-3 мастните киселини в скариди осигуряват отлична антиоксидантна защита.
  Протеинът е жизненоважна част от всяка  тъкан, аскаридите са отлични източници на този нутриент. Никой шампоан не може да даде здраве на косата и кожата ни, както редовния прием на качествен протеин.

  Скаридите са богати на витамин В12, хранително вещество, което подпомага производството на червени кръвни клетки и може да предотврати развитието на анемия.

  Умора и слабост може да са  следствие от ниски нива на желязо в организма. Желязото е основна хранителна съставка, необходима за енергия и жизненост, а скаридите са богати на този минерал.

  Тези вкусни  ракообразни са заредени с фосфор. Калций и фосфор са двете основни хранителни вещества, които работят в тясно сътрудничество за изграждане на здрави кости и зъби.

  Ниацинът (витамин В3) помага в  процеса на  изгаряне на мазнини, въглехидрати и протеини и тяхното преобразуване в енергия. Скаридите осигуряват  едно доброколичество от този важен витамин.

  Точно както мазните риби, скаридите също ни доставят омега-3 мастни киселини. Доказано е, че омега-3 ненаситените мастни киселини са  мощна защита срещу депресия и може да помогнат за подобряване на настроението на тези, които вече страдат от разстройство.

  Цинкът забавя растежа на раковите  клетки при рак на простатата, участва в образуването на новите клетки, в това число на кожата и косата.

  Скаридите се грижат за здравето на щитовидната жлеза като и осигуряват необходимото  количество мед. Също така медта  намалява  косопада, уплътнява косъма и засилва цвета  на косата.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.