Зеленото газпачо е абсолютен фаворит на цялото семейство, приятели и клуба това лято.
Веднъж опитали, остава копнежа за още.
След дълги несполуки да открия правилните съставки и количества – най-сетне нацелих съвършени за сетивата пропорции.
Бързам да споделя рецептата с вас.
Продукти за 2 порции:
1 голяма тънка краставица или 2 малки
1 зелена чушка, почистена от семките
½ връзка магданоз
30-50 грама сурови орехи
5-6 листа пресен босилек (за газпачото и за украса)
2 скилидки чесън
1 чаша вода
1 супена лъжица оцет
Зехтин по желание
Хималайска сол и черен пипер на вкус
Босилково песто, листа босилек и няколко капки балсамов оцет за сервиране
Приготвяне:
Измиваме и грубо нарязваме зеленчуците и свежите подправки.
Поставяме всички съставки в мощен блендер (на два пъти) заедно с водата и пулсираме, за да ги раздробим на ситно или до желаната гладкост.
Овкусяваме газпачото.
Охлаждаме много добре.
Разделяме супата в купички и сервираме с кубчета лед, листа пресен босилек и песто.
По желание добавяме щипка чили.
За въпроси или консултации, свържете се с нас.