Евтино, вкусно, полезно!

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Има много причини да ядем повече прясна скумрия. Тя принадлежи към групата на онези мазни риби, които са пълни догоре с незаменимите омега-3 мастни киселини и други изключително полезни хранителни вещества. За разлика от повечето риби е много евтина и може да се приготвя по милион вкусни рецепти.

    Класическа рецепта за скумрия на фурна:

    1 цяла скумрия, почистена
    1 връзка прясна мащерка
    2 лимона, нарязани на тънко
    ½ чаша бяло вино
    1-2 супени лъжици зехтин за поръсване
    хималайска сол и черен пипер на вкус

    Загряваме фурната до 220 градуса.  На дъното на намаслена тавичка правим канапе от половината лимонови резени и мащерка. Останалото количество поставяме във вътрешността на скумриите. Поръсваме със сол, черен пипер и зехтин и заливаме с бяло вино.
    Печем рибите около 20 минути докато кожата стане прозрачна от главата до опашката.

    Сервираме с гарнитура по избор и похапваме здравословно и вкусно!

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.