Индонезийски тиквички със сардини

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Въпреки лошата слава на консервираните храни, понякога с тях можем да сготвим почти   здравословно, без да губим много време.
    Това пикантно ястие със сардини е нещо повече от отваряне на консерва и притопляне в микровълнова печка. Въпреки това, то е лесно за приготвяне и много апетитно.

    Необходими продукти:

    1 голяма консерва сардини в доматен сос
    1 тиквичкиа, почистена и нарязана на 5 милиметрови резени
    2 скилидки чесън, пасирани или намачкани
    1 глава червен лук, тънко нарязан
    1-2 люти червени чушки, нарязани на ситно ( в зависимост колко пикантно харесваме)
    2 малки домата, нарязани на 8
    зехтин,  хималайска сол, черен пипер, сладък соев сос, рибен сос, топла вода
    хрупкав лук по желание (за поръсване)

    Задушаваме едната скилидка намачкан чесън в зехтин и топла вода, добавяме нарязаните тиквички, подправяме със сол, черен пипер и лъжичка рибен сос и готвим до готовност на тиквичките. (добавяме още малко топла вода ако е необходимо)
    Другата скилидка чесън сотираме с лука, доматите и лютите чушки в горещ зехтин, добавяме сардините без сока, готвим няколко минути и овкусяваме с рибен сос, сладък соев сос и черен пипер. Изсипваме сместа върху тиквичките, поръсваме с хрупкав лук и сервираме с кафяв ориз на пара.

    Бързо, лесно, вкусно и не твърде мързеливо 🙂

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.