Вкусна супа с киноа и спанак

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • 1 кафена чаша киноа
    1 тиквичка
    1 чаена чаша пресен спанак, нарязан
    1/2 морков
    1/2 глава стар лук или няколко стръка пресен
    2 супени лъжици зехтин
    1 сварено яйце
    хималайска сол и черен пипер
    копър и магданоз за поръсване
    6 чаени чаши вода

    Измиваме киноата добре преди готвене, за да отстраним горчивото вещество сапонини, с което са покрити зрънцата.

    Задушаваме лука в малко зехтин и добавяме предварително кипнатата вода. Тиквичката и моркова се почистват, нарязват се на малки кубчета и се прибавят към врящата вода заедно с киноата. Оставяме супата да поври 15 минути ( докато морковът омекне ) и добавяме спанака. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. По желание поръсваме с магданоз и копър.

    Към супата можем да добавим сирене или натрошено варено яйце.

    Така приготвената супа е много вкусна дори студена!

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.