Спаначена салата с нар и тиквени семки

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Сезонът на нара е в разцвета си! Многобройни изследвания изтъкват здравословните ползи от консумацията на нар за предотвратяване рака на простатата.
    Тиквените семки са богати на фитостероли и цинк, хранителни вещества, които ни осигуряват оптимално здраве и самочувствие. Тази вкусна салата е един лесен начин да се погрижим за здравето си през есента.

    Необходими продукти:

    • 1 плик бейби спанак
    •  семената от 1 нар
    • 1/2 чаша сурови или печени тиквени семки

    Салатен дресинг ще приготвим от:

    • 1/2 малък червен лук, накълцан
    • 2 супени лъжици ябълков оцет
    • 2-3 супени лъжици зехтин
    • хималайска сол и черен пипер на вкус
    Смесваме всички съставки за дресинга заедно и оставяме в стъклен съд.

    Отделяме внимателно семената от един зрял нар. В салатна купа смесваме половината тиквени семки, половината  зрънца нар и спанака.  Поливаме с дресинг и разбъркваме докато получим желания от нас вкус. Поръсваме салатата с останалите семки от тиква и нар и сервираме.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.