Скариди с вино, чесън и лимон

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • 500 гр. Бланширани (розови) скариди
    1 чаша бяло вино
    1 стрък пресен копър
    1 стрък пресен магданоз
    2 скилидки счукан чесън
    2 супени лъжици зехтин
    сок от 1 прясноизцеден лимон
    щипка захар
    хималайска сол
    прясносмлян черен пипер

    Скаридите се измиват и по желание се почистват от главите. В тенджера с вряща вода  изсипваме скаридите и добавяме сол, щипка захар и бяло вино. Варим около 5 минути. В отделна купа приготвяме марината от зехтин, лимон, счукания чесън, магданоз, копър, сол и черен пипер. Накисваме сварените и отцедени скариди в маринатата за 30 минути и сервираме.

    Време за приготвяне:

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.