Сьомга с песто

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Има вкусове и рецепти, които никога не омръзват.

    Сьомгата е не само много вкусна, но и много диетична риба. Не трябва да се страхуваме от мазнините в нея, тъй като това са добри омега – 3 мазнини, които ускоряват метаболизма и подпомагат отслабването. Честото и присъствие на трапезата ще ни направи по-красиви и по-здрави. ( виж „За сьомгата и хората“ )

    Продуктите за тази лесна рецепта са:

    2 броя сьомга филе или котлет
    хималайска сол на вкус
    няколко марулеви листа за сервиране
    сок от 1 лимон
    стрък пресен босилек за украса

    Песто ще приготвим от:

    100 грама листа от босилек
    4 скилидки чесън
    60 грама ядки по избор
    4 супени лъжици зехтин
    хималайска сол и черен пипер на вкус

    Подправяме рибните филета със сол и лимон. Изпичаме ги във фурна загрята до 180 градуса за около 25 минути.
    През това време приготвям пестото. Изсипваме в блендер всички съставки и пасираме до желаната от нас консистенция. Ако е необходимо подправяме допълнително със сол и черен пипер. Рибата поставяме върху канапе от марулеви листа и обилно поливаме с песто. Напръскваме с прясносмлян черен пипер и сервираме със стрък босилек.
    Следва най- вкусната част, при която всеки ще импровизира !

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.