Ноемврийска салата с леща, червена чушка и репички

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Писнало ни е от леща? Ще използваме малко кулинарна фантазия, за да приготвим една нетрадицонна, много вкусна и свежа салата. Необходимите продукти са:

    2 чаени чаши леща
    1 консерва риба тон филе в собствен сос, изцедено
    1 червена чушка нарязана на ситно
    5-6 репички нарязани на кръгчета
    ½ връзка магданоз
    ½ глава червен лук нарязан на кръгчета
    сок от половин прясноизцеден лимон
    2-3 лъжици зехтин
    2 лъжици винен оцет
    хималайска сол
    черен пипер по желание
    стрък копър или босилек за украса
    Лещата се сварява и внимателно се отцежда. Ако ползваме консервирана, е добре да я измием от солта на течаща вода.
    В салатна купа разбъркваме сварената леща с нарязаните зеленчуци и подправяме със сол, лимон, зехтин и оцет. Добавяме филетата риба тон и поръсваме с черен пипер, магданоз и копър. Репичките придават на салатата апетитен червен цвят и подчертано свеж пролетен вкус. Уверете се сами!

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.