Пушена сьомга, авокадо и рукола

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Тази салата е чудесна алтернатива на традиционното пиле с картофи:) За нея ще използваме:

    1 пакет рукола
    1 добре узрял плод авокадо
    1/2  краставица
    100 г пушена сьомга
    1 супена лъжица сусам
    1-2 супени лъжици сурови слънчогледови семки
    сок от 1 прясноизцеден лайм
    2-3 лъжици зехтин
    хималайска сол на вкус
    1-2 капки сусамово масло по желание
    прясносмлян черен пипер по желание

    В малък съд приготвяме смес за овкусяване от зехтин, лайм, сусамово масло, сусамовото семе, сол на вкус и черен пипер. В салатна купа поставяме листа рукола, нарязаната краставица и накъсаната пушена сьомга. За да не потъмнее авокадото, потапяме филийките първо в дресинг и след това добавяме към салатата. Поливаме всички продукти със салатната смес и леко разбъркваме. За завършек поръсваме със сусамови и слънчогледови семки.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.