Пудинг с ягоди и киноа

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Продуктите са за 4 порции, времетраенето е около 35 минути. Трябва да внимаваме по време на варенето да не загорим пудинга, защото прясното мляко трудно се отмирисва. За заместител на кравето мляко можем да използваме бадемово или кокосово мляко.

    Необходими продукти:
    ◦ 3 чаши прясно  мляко (може да се замени с бадемово или кокосово мляко)
    ◦ 2 чаени лъжички ванилия
    ◦ 1/4 чаена чаша кафява захар
    ◦ щипка хималайска сол
    ◦ 1/4 чаша вода
    ◦ 1/3 чаена лъжичка канела
    ◦ 1 чаша киноа
    ◦ 1 чаша  ягоди ( цели или нарязани )
    ◦ нарязан безсолен шам фъстък

    Изплакваме добре киноата на студена течаща вода.
    В среден по размер тенджера завираме млякото, захарта, ванилията, канелата и солта. Добавяме киноата, намаляваме  котлона и варим на бавен огън около 30 минути като разбъркваме на всеки няколко минути, за да не залепне. Ако млякото формира каймак, го отстраняваме или разбъркваме отново.
    В случай че готовият пудинг изглежда малко сух, добавяме допълнително мляко и го оставяме покрит за няколко минути.
    Отстраняваме от котлона и охлаждаме по желание (до стайна температура или в хладилник ). С лъжица разпределяме пудинга  в купички и гарнираме с нарязани ягоди и шам фъстък.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.