Пастет с яйца и авокадо

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • С малко фантазия и ароматни билки лесно можем да разнообразим традиционните варени яйца. Богат на протеини и есенциални мазнини, яйченият пастет с авокадо е подходяща закуска, лек обяд или гарнитура за всеки, който има желание да се храни здравословно и същевременно вкусно.

    Продуктите за две порции са:

    3 яйца
    1 добре узряло авокадо
    2-3 супени лъжици кисело мляко
    ¼ червена чушка
    пресен копър нарязан на ситно
    1 супена лъжица лимонов сок
    хималайска сол и черен пипер на вкус
    няколко листа зелена салата за сервиране

    Сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. Допълнително можем да ги намачкаме с вилица. Добавяме киселото мляко, нарязаното авокадо, нарязаната чушка и подправките, след което разбъркваме добре. За по-гладка консистенция можем да пасираме всички съставки в кухненски робот. Сервираме пастета върху напръскана със зехтин и черен пипер зелена салата.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.