Home » Рецепти (Page 6)

За 2 порции: 1 зряло манго, силно охладено 1 чаша накълцан млад спанак 4 чаши накълцана маруля ¼ чаша неподсладено соево, конопено или бадемово мляко зехтин хималайска сол балсамов оцет ( по желание ) Обелваме и нарязваме мангото и го поставяме в кухненски робот ( мощен блендер ). Добавяме половината спанак и половината маруля и […]

Изборът на храни, богати на хранителни вещества, може да ускори възстановяването, така че трябва да планираме ефективността от тренировките си в тясно сътрудничество с качествен хранителен режим.   Порции: 1 Времетраене: 2 минути Специално оборудване: високоскоростен блендер Съставки: * 1 мерителна лъжица растителен протеин * ½ банан замразен * 1 супена лъжица масло от ядки […]

За 1 порция: ½ малък пъпеш ‘Медна Роса’ сок от половин лайм ½ добре узряло авокадо ½ чаша вода лед по желание 2 супени лъжици конопено или ленено семе Смесваме всички съставки в блендер и пасираме до желаната гладкост. Консумираме 45 минути след тренировка.

Плодовете и зеленчуците са двете храни, най-тясно свързани със здравето и дълголетието при хората. Нито пълнозърнестият хляб, нито триците, нито дори вегетарианският хранителен режим показват толкова тясна връзка, както нивото на консумация на пресни и замразени плодове и сурови листни салати. За 2 порции: 1 чаша сок от нар ½ чаша неподсладено соево, конопено или […]

Смутитата и плодовите сорбета се приготвят като се пасират в блендер смес от плодове и сурови листни зеленчуци. Пасирането на сурови зеленчуци с плодове е ефикасен начин да повишим абсорбцията на хранителните вещества. Клетъчните стени на храните се раздробяват, което улеснява организма да абсорбира напълно полезните фитохимикали, съдържащи се в тях. Шоколадово смути За 2 […]

За 10 порции: 1 1/3 чаша сурови бадеми 1 чаша неподсладено соево, конопено или бадемово мляко 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия 1 супена лъжица натурално какао на прах 2/3 чаши фурми без костилки или 2 чаени лъжици истински кленов сироп Пасираме всички продукти в мощен блендер до получаване на гладък крем, като добавяме още […]

Препоръчително е повечето сухи бобови растения да се накисват предварително вечерта преди готвенето. Водата, в която са били накиснати, се изхвърля; когато варим зрял боб ( около 2 часа ), добавяме 2 до 3 чаши вода за всяка чаша бобово растение. За лещата и беления грах е достатъчен само 1 час и няма нужда да […]

Консумирането на големи количества пресни и замразени плодове носи удоволствие и засища. Четири плода съдържат около 250 калории и са чудесен завършек на храненето, особено ако обичаме сладкото. За 2 порции: 1 зрял банан, замразен 3 праскови или нектарини, обелени, без костилки 4 фурми без костилки 1 чаена чаша ванилово соево, конопено или бадемово мляко […]

Преработените въглехидрати, в които липсват фибри, не забавят абсорбцията на захар, причинявайки големи флуктоации в нивата на глюкозата. За 8 порции: 2 чаши овесени ядки ( чисти ) ½ чаша настърган кокос ½ чаша стафиди или накълцани фурми ¼ чаша счукани орехи 2 големи зрели банана, намачкани на пюре ¼ чаша неподсладено ябълково пюре ( […]

Безспорно най-добрите мазнини са мононенаситените и есенциалните ( Омега – 6 и Омега – 3 ) мастни киселини, които се съдържат в непреработените натурални храни от растителен произход в това число авокадо, сурови ядки и семена. Изследванията продължават да показват, че консумирането на сурови ядки и семена предпазва, както от инфаркт, така и от инсулт, […]

Необходими продукти: 2 зрели банана, замразени ½ чаша соево, конопено или бадемово мляко 2 супени лъжици счукани орехи   Пасираме всички продукти в мощен блендер до получаване на гладък крем.   * Бананите трябва да се замразят най-малко 24 часа предварително. За тази цел ги обелваме, нарязваме на 2 или 3 части и ги опаковаме […]