Крем супа с карфиол и боб

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Карфиолът е богат на витамини и минерали антиоксидант, чието присъствие е желателно на всяка трапеза. Една чаша варен карфиол съдържа 55 грама витамин С, омега-3 мастни киселини и добро количество диетични фибри. Резултатът от комбинирането му с богатия на протеини зрял боб, е много пълноценен от хранителна гледна точка и много вкусен. Същевременно калориите са наистина малко.

    Необходими продукти:

    500 грама карфиол разделен на цветчета
    1 чаена чаша сварен бял боб ( или 1 консерва добре изплакнат и отцеден )
    1 глава лук нарязана на ситно
    1-2 скилидки пасиран чесън
    настъргана лимонова кора
    хималайска сол
    прясно смлян черен пипер
    щипка чили или песто за сервиране

    Задушаваме лука и чесъна с малко вода и зехтин докато омекнат. Прибавяме розичките карфиол, доливаме вода и варим до готовност. Добавяме боба и подправките, готвим още 5 минути, за да се съчетаят вкусовете и пасираме супата. Допълнително можем да овкусим с лют зехтин, свежи подправки или босилеково песто.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.