Киноа с нахут, зеленчуци и лимон

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • С тази вкусна средиземноморска рецепта ни запозна един приятел вегетарианец. Лимоновият сок придава на киноа един свеж аромат, на който трудно може да се устои.
    Оригиналната рецепта е за три порции.
    Необходими продукти:

    • 1 чаша киноа
    • хималайска сол
    • 2 чаши вода
    • 1 консерва нахут, изплакнат от солта и отцеден
    • 1 домат, нарязан на кубчета
    • 100 грама натрошено бяло сирене
    • ½ глава червен лук
    • 1 скилидка счукан чесън
    • сок от 1 лимон
    • 4 лъжици студено пресован зехтин
    • 1/2 чаена лъжичка кимион
    • черен пипер на вкус
    • 1 лъжица нарязан пресен магданоз
    • 1 люто зелено чушле

    Инструкции:

    Изплакваме киноата на студена, течаща вода, докато престане да се пени. Сваряваме я на слаб огън в подсолена вода за 20-25 минути или, докато омекне.
    В салатна купа разбъркваме нарязаните зеленчуци и нахута. Добавяме охладената киноа и подправяме с лимон, зехтин, кимион, сол и черен пипер. Поръсваме със ситно нарязано люто  чушле, натрошено сирене и пресен магданоз.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.