Киноа с прясна мента, бадеми и боровинки

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • След съботно-неделните угощения всеки има нужда от леко, вкусно и здравословно ястие. Комбинацията от дъхава, прясна мента и червени боровинки е наистина освежаваща.

    Продуктите са за четири порции:

    2 чаши вода
    1 чаша киноа
    3 лъжици зехтин
    1/2 чаша грубо нарязани листа от мента
    1/2 чаша печени бадеми, безсолни
    1/2 чаша сушени боровинки
    1/2 чаша нарязана целина
    1 червен лук, тънко нарязан
    18 чери доматчета, наполовина
    сок от 1 лайм
    настъргана кора от лимон
    хималайска сол и смлян черен пипер на вкус

    Оставяме водата да заври на силен огън. Добавяме добре измитата киноа, намаляваме котлона на средна мощност и я оставяме да къкри, докато абсорбира течността. Измиваме отново сварената киноа със студена вода, за да спрем готвенето и я оставяме да се отцеди.

    Поставяме ментата, бадемите, сушените боровинки, целината, лука, доматчетата и настърганата кора от лимон в салатна купа. Изстискваме лимоновия сок и разбъркваме. Добавяме овкусената със зехтин киноа и я смесваме внимателно със зеленчуците и свежите билки. Подправяме на вкус със сол и смлян черен пипер.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.