Високопротеинов пилаф с киноа, ядки и зеленчуци

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Киноа е безспорно царицата на зърнените култури заради високото си съдържание на качествен протеин ( киноа съдържа всички незаменими аминокиселини), минерали, най-вече желязо, фосфор и магнезий и диетични фибри. Това е богата, лесносмилаема храна, подходяща за всички сезони. И киноа не съдържа глутен!

    Необходими продукти за пилафа:

    2 чаши киноа, по възможност органична
    3 супени лъжици зехтин
    1 средно голям морков, обелен и нарязан на кубчета
    1 глава червен лук, тънко нарязан
    1 червена чушка, нарязана на кубчета
    1 ч.л. хималайска сол
    1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
    1/2 чаша пресен или замразен грах
    1/2 чаша нарязан шамфъстък
    2 супени лъжици нарязана прясна мащерка

    Изсипваме киноата в купа и я измиваме обилно със студена вода, докато водата остане бистра. В голяма тенджера завираме 2 литра подсолена вода. Добавяме киноата, разбъркваме и я оставяме да къкри на слаб огън 15 минути. Отцеждаме добре сварената киноа и я прехвърляме в друг съд.

    Междувременно загряваме зехтин в дълбок тиган на умерен огън. Прибавямеме кубчетата морков и лука и задушаваме за 2 минути. Разбъркваме, добавяме чушката и подправките и задушаваме за още 2 минути. Изсипваме замразения грах и разбъркваме, за да се съчетаят вкусовете. След 5 минути добавяме сварената киноа, нарязаните ядки и мащерката. Внимателно разбъркваме ястието и сервираме веднага.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.