5 начина да се възползваме от киноа

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • За бърза закуска: Киноа е отличен източник на пълноценен протеин и фибри, което я прави чудесен вариант за здравословна закуска. Към 1 чаша варена киноа добавяме 1 чаша соево или бадемово мляко, 1 пюриран банан, 1/2 чаена лъжичка канела, ванилова есенция и 2 супени лъжици натрошени орехови ядки. Можем да подгреем в малка тенджерка или в микровълнова фурна 3-5 минути преди сервиране.

    Да си приготвим домашен енергиен бар: Киноа е едно чудесно допълнение към всякакъв вид енергийни барове и други зърнени закуски. Просто комбинираме варена киноа с любимата ни смес от сушени плодове, ядки, ленено семе, протеин на прах, растително олио и течен подсладител, (като нектар от агаве или сироп от кафяв ориз), слагаме в намазнена тавичка  и печем!

    В салати: Използваме киноа като основа за салати с черен и червен боб,  краставици, домати, спанак   и всякакъв вид зелена салата. Идеално се овкусява с италиански дресинг от зехтин и лимон. Може да се комбинира с нахут, сушени домати, червен лук и авокадо. Комбинациите са безкрайни и безкрайно вкусни!

    Като заместител на ориз: Можем да използвате киноа навсякъде, където обикновено използваме ориз. В глинен съд можем да си приготвим ризото като подварената киноа задушим с боб, зеленчуци и тофу. Овкусяваме с пресни сезонни билки.

    Да приготвим истински здравословен десерт: Единствената разлика, е че варим киноата с краве или соево прясно мляко, ванилия, канела, захар и щипка сол докато се сгъсти и получи еднородна смес. Разпределяме на порции в купички или чаши, добавяме пресни плодове, счукан шам фъстък и пръчки канела за украса. Любимият ни пудинг е готов!

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.