Как да приготвим киноа

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Въпреки че в търговските вериги пристига вече почистена, киноа трябва да се изплакне обилно   преди готвене, за да сме сигурнирни, че ще отстраним всички остатъчни сапонини, сапунена смола, която предпазва семената, докато те растат, но може да придаде горчив вкус.

    Варим 1 една чаша измита  киноа с 2 две чаши вода на много слаб огън за 10 до 15 минути, докато семената станат прозрачни  и зародишът се развие, за да формира малка „опашчица“.
    По желание след сваряване отново измиваме на течаща вода.
    Готовата киноа има лек орехов вкус и пухкава консистенция. Идеална е за приготвяне на каши, супи, гарнитури, основни ястия и салати.

    Киноа не съдържа глутен, което я прави отлична храна за бебета, малки деца  или пациенти, които следват безглутенова диета. Брашното от киноа е чудесно за печене на бисквити, хляб и сладкарски изделия, както и мюсли от киноа е  идеален заместител на овесено мюсли.

    Киноата се съхранява най-добре в стъклен съд, на хладно място или хладилник до 1 месец след закупуването и.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.