Храна за всеки ден

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Яжте боб всеки ден, като основно ястие, добавка към салати или в гарнитури.

    Бобът е отличен източник на витамин В6, пантотенова киселина, желязо, магнезий, фосфор и калий, както и много добър източник на протеини, фибри, витамин С, тиамин, рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, мед и манган.


    Бъдете изобретателни.

    Допълнителното количество протеини и фибри ще ви даде усещане за невероятна енергия и виталност!

    Пикантна бобена салца

    Необходими продукти за 6 порции:

    • 1½ чаша сварен червен боб

    • 2 домата, ситно нарязани

    • ¼ чаша накълцан червен лук

    • 1 червена или зелена чушка, ситно нарязана

    • ¼ чаша доматена паста или пюре ( без добавена сол )

    • 1 супена лъжица зехтин ( по желание )

    • 2 супени лъжици балсамов оцет

    • ½ чаена лъжичка чили на люспи

    • ½ супена лъжица сушен риган ( или една лъжица пресен )

    • пресен кориандър

    Слагаме всички продукти в купа и старателно ги разбъркваме с вилица.

    Сервираме със сурови зеленчуци или препечена пълнозърнеста арабска пита.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.