Градинска салата с елда

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Имаме нужда от около 30 минути, за да сварим елдата и подготвим зеленчуците. Ето необходимите продукти:

    • 1 чаша елда
    • 2-3 чаши вода
    • 10  зелени маслини, без костилки, нарязани
    • 1 малка жълта чушка, нарязана на кубчета
    • 1 чаша розички броколи, нарязани на ситно
    • ¼ чаша червен лук, нарязан на ситно
    • 30 грама натрошени орехи
    • ½ чаша пресен копър, нарязан
    • 2 с.л. пресен джоджен, нарязан
    • сок от 1 лайм
    • 2 супени лъжици ябълков оцет
    • 1-2 супени лъжици зехтин
    • ½ чаена лъжичка хималайска сол
    • ½ ч.л. прясносмлян черен пипер

    Измиваме елдата хубаво със студена вода.
    В малка тенджера наливаме 3 чаши вода и щипка сол и оставяме да заври. Добавяме елдата, намаляваме градусите и варим под капак около 10 минути или докато водата се абсорбира.
    Махаме капака  и оставяме елдата да се охлади.
    В салатна купа смесваме всички съставки, добавяме елдата и разбъркваме. Можем да  подправим отново със сол и черен пипер на вкус. Салатата трябва да престои в хладилник 1-2 часа, за да се комбинират добре вкусовете.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.