Елда с тофу и сушени домати

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Елдата е пълноценен заместител на месото поради високото си съдържание на протеин и желязо.

    Може да се приготвя в сладък и солен вариант. Увира в пъти по-бързо от ориза. Когато зрънцата се разпукат, вече е готова за консумация.

    Преди да се се приготви, трябва да се измие обилно с вода, за да се премахне характерния и горчив вкус.

    Консумирайте 2 пъти седмично за здраве и красота.

    Съставки за 2 порции:

      1 чаша елда
      2 с.л. суров слънчоглед
      5-6 сушени домата, мариновани в зехтин, нарязани
      Тофу или козе сирене, на кубчета
      Магданоз, каперси, пресен лук

    Елдата и слънчогледа се смесват в малка тенджерка и се заливат с 1 чаша вряла вода. На сутринта се кипват за 2-3 минути, отстраняват се от котлона и се оставят 5-10 минути захлупени.
    Сервират се в купичка с нарязаните на ситно домати и твърдо тофу (сирене/извара).
    По желание може да се добави нарязан на ситно магданоз, зелен лук или каперси.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.