Карфиол, нахут и спанак

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Вкусна и здравословна, тази комбинация ще допадне на всеки, било като гарнитура, основно ястие или предястие. В оригиналната рецепта зеленчуците и нахута се запържват, но могат да се приготвят и задушени.

    Продукти:
    • 2 супени лъжици зехтин
    • 2 чаши цветчета карфиол
    • 1 консерва нахут, отцеден и изплакнат
    • 4 чаши нарязан спанак
    • сок от 1/2 лимон
    • 2 ч.л. кимион
    • хималайска сол и черен пипер на вкус
    • натрошени орехи за поръсване

    Загряваме зехтин и малко вода в голям тиган на средно-слаб огън. Добавяме розичките карфиол и ги запържваме докато омекнат и придобият златисто-кафяв цвят, около 5 минути.
    Прибавяме измития и отцеден нахут и кимиона и пържим като непрекъснато разбъркваме за още 3 минути.
    Накрая изсипваме нарязания спанак и бъркаме около 2 минути докато листата омекнат или до желаната от нас готовност.
    Овкусяваме ястието със сол,черен пипер и щипка чили по желание. Гарнираме всяка порция с парче бяло сирене и поръсваме с натрошени орехови ядки.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.