Топла салата с леща и моркови

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • 1/2 пакет леща
    2-3 моркова
    зелен лук
    2-3 скилидки чесън
    ½ връзка магданоз
    1-2 лъжици зехтин
    1-2 лъжици винен оцет
    хималайска сол
    черен пипер по желание

    Докато лещата се вари, в дълбок тиган с капак задушаваме нарязаните на кубчета моркови, лук и чесън. Изсипваме сварената и отцедена леща в салатна купа. Добавяме задушените с подправки моркови и овкусяваме с винен оцет, зехтин, сол и черен пипер по желание. Поръсваме с магданоз. Така приготвената салата консумираме топла или при стайна температура като основно ястие или гарнитура към риба, сирене, препечен хляб.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.