Сьомга на фурна със задушени зеленчуци

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Най-здравословна и не по-малко вкусна е печената на грил или фурна сьомга. Приготвя се бързо и се сервира със задушени зеленчуци, киноа, боб, нахут, императорски ориз, варени картофи и всичко, което роди въображението.

    Продукти:

    котлет или филе от сьомга (около 200 г)
    1 супена лъжица зехтин
    хималайска сол,
    млян черен пипер
    листа босилек за украса
    лимонов сок за поръсване

    Сьомгата се измива със студена вода и се подсушава. Намазва се със зехтин и се подправя със сол и черен пипер. Пече се около 25 минути на температура под 200 градуса. Не е добре да се препича. Поднася се топла с гарнитура според настроението ни или просто със зелена салата.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.