Песто от авокадо

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Всички познаваме традиционното италианско песто от пюрирани ядки, зехтин, босилек и други билки. Малко по-различно и много вкусно е пестото на основата на авокадо, което страхотно се комбинира с царевичен чипс, паста, всякакъв вид такос и зеленчуци. Необходими са ни:

    2 плода добре узряло авокадо
    пресен босилек
    1/2 чаша настърган пармезан
    3 супени лъжици сок от лайм или лимон
    2 скилидки чесън пресован
    1/2 чаена лъжичка хималайска сол
    1/2 чаена лъжичка черен пипер
    вода за разреждане ако е необходимо

    Всички продукти без водата се пасират с блендер или пасатор до гладка каша. При необходимост се разрежда с 1-2 лъжици вода и отново се пюрира.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.