Салата от зелено манго, авокадо, скариди и кашу

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Зеленото манго е много добро допълнение към пикантни ястия. Тази проста салата има подчертано свеж вкус и лек цитрусов аромат.

    2 зелени (неузрели) плода манго
    3 супени лъжици зехтин или друго олио
    1 супена лъжица ябълков оцет
    1 супена лъжица пресен лимонов сок
    1/2 чаена лъжичка. мед
    хималайска сол
    щипка лют червен пипер (по желание)
    1 чаша (125 г) сварени скариди, обелени с опашки
    1/2 чаша печено неосолено кашу
    1 плод узряло авокадо нарязано на тънки резени
    няколко резена лайм за сервиране

    Мангото се обелва и се нарязва на пръчици или се настъргва на едро ренде. В малка купа се приготвя дресинг от зехтин, оцет, лимонов сок, мед, сол и лют червен пипер. Мангото се овкусява с дресинга като се разбърква.  Добавят се скаридите и кашуто като отново се разбърква внимателно, за да се съчетаят вкусовете. Точно преди сервиране се добавя авокадото на филийки и се украсява с резенчета лайм. Салатата се сервира при стайна температура или леко охладена.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.