Печени зеленчуци

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • 1 патладжан, нарязан на колелца с дебелина  1 см
    2 средни тиквички, нарязани на  колелца
    1 червен лук, обелен и нарязан
    2 скилидки чесън, обелени и нарязани наполовина
    зехтин
    За дресинга:
    6 супени лъжици зехтин
    2 супени лъжици червен винен оцет
    1 скилидка чесън, обелена и смачкана
    нарязан пресен босилек и магданоз на вкус
    хималайска сол
    черен пипер
    пармезан на люспи

    Загряваме фурната до 220°C. Подреждаме  в тавичка зеленчуците на един слой, намазваме с малко зехтин и печем докато ръбчетата им загорят леко. Изхвърлеяме  чесъна и нареждаме останалата част от зеленчуците в чиния. Смесваме съставките за дресинга, разбъркваме добре и го  изсипваме върху зеленчуците. Мариноват се  най-малко 30 минути. По желание се сервират с настърган на люспи пармезан или друго сирене.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.