Лека салата от сьомга и спанак с каперсов винегрет

 
Последни от Рецепти
  • Зелено газпачо със зехтин и любов
  • Имате нужда от малко вдъхновение в кухнята?
  • Супер храни и вкусове и моите чудесни рецепти с тях
  • Елда с тофу и сушени домати
  • Върнете теглото си в граници
  • Ще ни трябва:
    • 1 плик бейби спанак ( около 3 чаши)
    • 1/3 чаша натрошени орехи
    • 100 грама пушена сьомга
    • каперсов дресинг
    • прясносмлян черен пипер

    Винегрет с каперси
    • 3/4 чаена чаша зехтин
    • 1/4 чаша бял ябълков оцет
    • 1 скилидка счукан чесън
    • 1 с.л. дижонска горчица
    • 2 супени лъжици каперси, отцедени
    • прясно смлян черен пипер и хималайска сол

    В малка купичка или буркан разбъркваме всички съставки за дресинга. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме при стайна температура за 30 минути. Така ще позволим на вкусовете да се смесят.

    В салатна купа  накъсваме спанака и добавяме натрошените орехи и сьомга.
    Поливаме с няколко супени лъжици каперсов винегрет и леко разбъркваме. Ако е необходимо добавяме още. Поръсваме с прясносмлян черен пипер и сервираме.

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.