Пречистващото действие на зелената хума

 
Последни от Козметика
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
 • Най-доброто средство за красота
 • По-ценна от злато
 • За съжаление, живеем в силно замърсен свят.
  Замърсяванията попадат в организма ни чрез водата, въздуха, храната и продукти от бита.
  Природата, обаче, ни предоставя различни средства да се справим с тежестта на замърсяването и натрупването на токсини в организма.
  Едно от тях, зелената глина,  има много специален статут. Изключително богатите и физико-химични свойства я правят един от най-добрите детоксикатори. Това много мощно очистващо средство детоксикира организма и лекува широк спектър от заболявания. Глината действа като гъба, която буквално попива химикали, замърсители и други токсини.
  Глината е използвана в продължение на хилядолетия от много различни цивилизации. Смятана за свещена от египтяните, глината е предписвана за вътрешна употреба за лечение на редица стомашно-чревни заболявания.
  Всеки отделен вид глина има свои специфични козметични и лечебни свойства.

  Зелената френска глина или ( Illite ) може да се приема през устата или да се използва локално. Основните минерали в състава на тази глина се освобождават и се абсорбират от тялото като   поддържат неговото здраве и жизненост. Смята се, че зелената глина  може да попречи на обостряне на инфекциите и има регенериращо действие върху тъканите. Тя е абсорбиращо, адсорбиращо, антисептично, антибактериално и хемостатично средство.

  Една от най-забележителните характеристики на зелената глина е способността и да действа според специфичните нужди на всеки човек. За разлика от химическите лекарства, които могат да разрушат здравите тъкани и полезните бактерии, зелената глина действа селективно като позволява естествено изцеление. Зелената глина притежава аналгетични свойства ефективни при облекчаване на мускулни или ставни болки.

  В допълнение, зелената глина е изпитано средство за разкрасяване и е основна съставка в много природни маски, вани и спа продукти. Тя действа почистващо, премахва мъртвите кожни клетки, абсорбира излишния себум, за да остави кожата гладка, свежа и сияйна.

  Зелената глината е много подходяща за вътрешна употреба, тъй като има специфична молекулна структура, която позволява изключително висока адсорбция, както и капацитет за усвояване. Като действа като силен детоксикираща агент, зелената глина подпомага всички здрави биологични процеси в организма. Успоредно с това, защитава стомашно-чревните тъкани,  неутрализира киселинната или алкална среда и регулира движението на червата.

  Тази глина е била използвана в продължение на векове за:

  Детоксикация – глината помага да се освободи стомашно-чревния тракт и черния дроб от вредните токсини, освобождава от бактерии, паразити, гъбички. Тя е първо помощно средство при хранително отравяне.

  Премахване на тежки ( радиоактивни ) метали от човешкия организъм. Много полезна е за пушачи, които натрупват в тялото си прекалено много кадмий. Използва се при всички видове токсичност, включително живачна.

  Киселини, болки в корема, гастрит, язва на стомаха, колит, хранително отравяне, подуване на корема, диария. Тази глина има мощни антибактериални свойства и може да премахне редица смъртоносни бактерии от системата.

  Повишаване на нивото на рН на тялото и намаляване на киселинността.
  Хумата е много добра за насърчаване на редовното движение на червата, когато се използва правилно.

  Възпаление на венците, лош дъх, стоматит, стоматологичен абсцес, язви в устата.

  Настинки, ринити, фарингити, синузити, ларингити и бронхити.

  Чернодробна дисфункция.

  Глината работи ефективно срещу гъбични инфекции, най-вече кандида – най-многобройните гъбички в нашите тела, които могат да доведат до редица заболявания ако не се лекуват.

  Повишаване на Т-клетките насърчаване на имунитета.

  Зелената глина е изключително богата на минерали и микроелементи и може да бъде използвана като минерална добавка в комбинация с екстракти от растения или билкови чайове. Минералите, които присъстват в състава на зелената глина  са калций,  хром, мед, желязо, германий, магнезий, манган, фосфор, калий, сяра, селен, силиций и цинк.

  Можем да започнем детоксикацията с 1 лъжица ( използваме дървена или пластмасова ) хума сутрин на гладно разтворена в чаша вода. Изчакваме добре да се утаи и изпиваме само глинената вода. Продължаваме очистването 21 дена и правим почивка за седмица. След този период редуваме 1 седмица с глина и 1 без.

  Глината е много мощен природен лек и не трябва да се използва неразумно. Не е препоръчително да се приема от хора с хроничен запек, високо кръвно налягане или от такива, които включват в диетата си много мазнини.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.