Млади като Клеопатра с мед и сол

 
Последни от Mаски за лице
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
 • По-ценна от злато
 • Детокс на лицето
 • Куркума за подмладяване
 • Медът е бил използван от векове като естествена грижа за здрава кожа и коса. Една от най-красивите жени в света, Клеопатра, е прилагала медена маска на лицето си всяка сутрин и е взимала бани с мед и мляко, за да запази кожата си гладка, здрава и млада.
  Жените от императорския двор на династията Мин в Китай са използвали мед и смлени семена от портокал за разхубавяване на кожата и удължаване на младостта.

  След 1800 година медът става обичайна съставка на много козметични продукти, а днес, буквално хиляди търговски марки използват тази страхотна съставка.
  Съвременните учени откриват, че тя има силни антиоксидантни свойства и е чудесен източник на ензими, витамини, минерали и аминокиселини, които намаляват възпалението и стимулират клетъчната регенерация, което поддържа кожата млада.
  Много от водещите спа центрове в света предлагат терапии за коса и кожа на основата на мед.
  Но ако не разполагаме с бюджет и време за скъпи спа процедури, означава ли да се откажем от вълшебните свойства на на меда?
  Нищо подобно!
  Не и с помощта на една изпитана домашна рецепта за маска с мед –  рецепта за по-млада и по-нежна кожа с мед и сол.

  Маска с мед и сол

  За да я приготвим имаме нужда единствено от:

  1 супена лъжица чист органичен мед
  1 чаена лъжичка сол
  няколко капки зехтин

  Смесваме всичко заедно, докато маската заприлича на карамел. Нанасяме сместа внимателно върху чиста, влажна кожа с кръгови движения, като избягваме контакт с очите. Оставяме маската около 15 минути, след което изплакваме. Нанасяме подходящ за кожата крем или овлажнител.

  Защо тези маски работят толкова добре? Медът е известен като влагозадържащ. Това означава, че привлича влага, така че кожата ни получава допълнителна хидратация. Също така, той има естествено антибактериално действие.
  Солта е използвана в продължение на векове като лечебно средство. Тя стяга, консервира и действа като ексфолиант за упоритите мъртви кожни клетки. Така улеснява появата на нова,  здрава кожа.
  Ефектът от маската с мед е хубава, блестяща, здрава кожа, която сияе – гаранция за повече самоувереност, самочувствие и добро здраве!

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.